FORUM DE DEZVOLTARE PERSONALĂ ROMÂNESC


  Tatal nostru

  Distribuiţi
  avatar
  Aldenn
  moderator
  moderator

  Mesaje : 34
  Puncte : 80
  Data de inscriere : 04/01/2011
  Varsta : 65
  Localizare : Cugir, Jud. Alba, Romania

  Tatal nostru

  Mesaj  Aldenn la data de Dum 9 Ian 2011 - 0:01

  Cayce ne recomanda meditatia si explica corespondenta dintre fiecare verset din "Tatal nostru" si "centrii glandulari". Recitarea meditativa a acestei rugaciuni poate avea un efect dinamizator asupra glandelor bolnave.
  Dupa el, cele trei corpuri (fizic, mental, spiritual) nu "stau" laolalta decat prin activitatea centrilor glandulari majori: pituitara sau hipofiza, pineala, tiroida, timusul, suprarenalele, gonadele, celulele lui Lynden sau Leydig. Nu este vorba de toate glandele din corp, ci numai de glandele endocrine principale, situate pe axul central al corpului. Aceste glande endocrine secreta substante - hormonii - care joaca rolul de mesageri chimici in tot corpul nostru. Fiecare dintre organele noastre depinde de un centru glandular. Tocmai acesta activitate glandulara, spune Cayce, ne permite sa fim in viata aici, adica sa ne insufletim corpul fizic. Glandele endocrine permit coordonarea tuturor functiilor noastre organice. Orice boala provine din proasta functionare a unuia dintre acesti centri glandulari.
  Pentru Cayce, vindecarea trece intotdeauna prin "curatarea" fiecaruia din acesti centri glandulari. Acesta este cuvantul pe care-l foloseste el: cleansing.
  Niciun organ bolnav nu poate fi vindecat fara echilibrarea centrului glandular care-i corespunde. In asemenea masura incat chiar ar trebui sa incep cu acesta si sa nu ne imaginam ca putem vindeca ceva fara sa luam in consideratie o glanda endocrina.
  Vindecarea prin rugaciune si contactul cu mainile se bazeaza deci pe "curatarea" acestor glande endocrine (Chakre) si le vizualizeaza ca pe niste vartejuri de energie. Cum sa purificam acesti centri? Cayce specifica: trebuie sa-i "deschidem" pentru a permite sa urce prin ei aceasta forta vitala, aceasta energie cosmica, care-i va revitaliza. De aici, din fiecare dintre acesti centri glandulari, va radia energia care va permite organului bolnav sa se repare si sa se vindece.

  El precizeaza: "Tatal nostru" provoaca "deschiderea" centrilor glandulari.
  Incercati sa resimtiti valul de semnificatii ale fiecarui verset curgand prin corpul vostru fizic. Caci se produce in corpul fizic un raspuns la reprezentarile corpului mental: se construieste o reactie fizica.

  Corespondenta dintre versetele rugaciunii "Tatal nostru" si principalele glande endocrine aratata de Cayce:
  Tatal nostru, Care esti in ceruri - deschide pituitara (glanda suverana a corpului) sau hipofiza / violet
  sfinteasca-se numele Tau, - deschide glanda pineala / indigo
  vie imparatia Ta, - deschide tiroida / albastru
  faca-se voia Ta,
  precum in cer - deschide tiroida / albastru
  asa si pe pamant - deschide timusul / verde
  Painea noastra cea spre
  fiinta da-ne-o astazi. - deschide gonadele (glande sexuale) / rosu
  Si ne iarta noua greselile
  noastre, precum si noi iertam - deschide suprarenalele / galben
  gresitilor nostri.
  Si nu ne duce pe noi in ispita, - deschide celulele lui Lynden (sau Leydig, care nu sunt chiar o glanda, ci un ansamblu de celule secretoare de hormoni localizate sub ombilic si deasupra gonadelor) / portocaliu
  ci ne izbaveste de cel rau. - deschide timusul / verde
  caci a Ta este imparatia, - deschide tiroida / albastru
  si puterea, - deschide glanda pineala / indigo
  si marirea. - deschide pituitara / violet
  Amin.

  Nota.
  Versetul "Si nu ne duce pe noi in ispita" inseamna "Nu-l lasa pe cel rau sa ne ispiteasca", intrucat numai Domnul nostru Dumnezeu, inteles si perceput ca Sfanta Treime, il poate impiedica si neutraliza pe cel rau.
  xxxxx
  Orice vindecare vine din aceeasi sursa. Fie ca ea se face prin dieta sau medicamente, sau chiar prin chirurgie, este la fel: este vorba de aducerea la constiinta a acelor forte care se afla in interiorul corpului si care sunt reflexul Fortei creatoare a lui Dumnezeu. Mai intai, nicio vindecare nu se poate face fara efortul vindecatorului de a se bransa pe Fortele Creatoare Cosmice - altfel spus, Dumnezeu, cum spune Cayce. La bolnav, dorinta de a fi vindecat deschide calea unei schimbari spirituale, mentale si fizice.


  _________________
  [i][b]ALDENN[b][i]

   Acum este: Mar 15 Ian 2019 - 22:53