FORUM DE DEZVOLTARE PERSONALĂ ROMÂNESC


  Pe Celalalt Mal - cartea

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin
  Admin

  Mesaje : 16
  Puncte : 89
  Data de inscriere : 11/10/2010

  Pe Celalalt Mal - cartea

  Mesaj  Admin la data de Dum 14 Noi 2010 - 11:33

  In curand se va lansa cartea Pe Celalalt Mal a bunului meu prieten Cristi Pascal. Este o carte motivationala scrisa de un român pentru români. Printre foarte putinele de acest gen.
  In prima parte cartea trateaza problema unora dintre vechile convingeri si credinte populare romanesti care, adanc inradacinate in mintea romanilor, au impamantenit o directie gresita.
  In capitolele urmatoare se descrie in multe detalii procesul prin care aceste convingeri, asemeni altora pe care le adaugam noi de-a lungul vietii, devin directia noastra in viata, dar si felul in care le putem dezradacina.
  In final sunt descrise cateva dintre cele mai necesare tehnici si practici pe care este absoluta nevoie sa le aplicam pentru a ne imbunatati viata.

  Cei ce doriti mai multe informatii gasiti Pe Celalalt Mal
  avatar
  David N
  nou venit
  nou venit

  Mesaje : 11
  Puncte : 11
  Data de inscriere : 14/11/2010

  ceva nou?

  Mesaj  David N la data de Dum 14 Noi 2010 - 13:06

  Era si timpul sa apara si o astfel de carte. Am citit cateva carti motivationale dar prea putine scrise de romani. Majoritatea se axeaza pe functia subconstientului ca hipnoza. Iar tehnicile recomandate tin de repetarea obsesiva a unei fraze: nu fac asa, nu sunt asa....
  Sper ca aceasta carte sa vina cu ceva nou. Suspect
  avatar
  Cristi Pascal
  moderator
  moderator

  Mesaje : 53
  Puncte : 82
  Data de inscriere : 15/11/2010
  Varsta : 43

  Ce e nou "Pe Celalalt Mal" ?

  Mesaj  Cristi Pascal la data de Lun 15 Noi 2010 - 9:48

  Da! este ceva nou. Ceva ce nu a mai aparut in tara noastra decat sub forma unor mici incercari de a schimba o directie. Majoritatea cartilor motivationale vin din occident. Numai ca aici se lovesc de un zid foarte puternic creat din vechi credinte populare si superstitii "babesti" care (nu toate, dar foarte multe dintre ele) sunt pesimiste si gresit orientate. cum am spus nu toate sunt gresite: unele au o orientare pozitiva altele sunt cu dublu sens iar altele sunt orientate negativ. poporul nostru are o trasatura specifica: nu a tins spre mai mult. cum spunea marele Eminescu: "eu imi apar saracia si nevoile" si ...chiar asta am aparat.
  Dar sa revin. Tipul de motivare occidentala are un puterni iz specific. Trebuie modelat dupa spiritul poporului nostru. Trebuie adaptat, daca vrei, modelului de convingeri pe care noi romanii l-am urmat de sute si chiar mii de ani. Astfel avem tendinta sa respingem de la inceput chiar ceva ce ne-ar face bine. Si asta doar pe considerentul ca daca e ceva nou si nu e stiut din batrani...nu o sa mearga. Dar aici gresim mult. Occidentalii au expresia "open mind" care la noi la romani...lasa de dorit. In felul asta trec pe langa noi foarte multe ocazii de a ne ridica nivelul de trai si a ne dezvolta pe multe alte planuri.
  In carte dezbat multe dintre aceste convingeri batranesti si chiar le desfiintez. Probabil ca imi voi atrage multe critici dar...imi asum riscul. Apoi sunt tehnicile de corectare a directiei pe care, gresit am urmat-o atata timp. Toate au la baza dovezi care erau in fata noastra dar pe care, dintr-o inertie gresita, le-am omis cu totii.

  Pe Celalat Mal este o carte de care romanii au nevoie. O scriu din dorinta de a aduce o usurare multor oameni care le lipseste putin ca sa realizeze lucruri marete.


  Continut sponsorizat

  Re: Pe Celalalt Mal - cartea

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Mar 15 Ian 2019 - 22:03